Πέμπτη
Μπάμιες με κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 1.200 γραμμαρίων, σε μερίδες
ή 4-6 κομμάτια μπούτι ή φιλέτο
1/2 κιλό μπάμιες
1/2 ποτήρι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό ενός λεμονιού
1 μικρή κόκκινη ντομάτα σε κύβους χωρίς τη φλούδα της
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
400 ml νερό ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου, αφού ροδίσουν και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις μπάμιες να τσιγαριστούν πολύ ελαφρά.
Προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας, σωτάρουμε.
(δείτε λεπτομέρειες για τις μπάμιες στη συνταγή μπάμιες γιαγνί)
Προσθέτουμε ανάμεσα στις μπάμιες το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμμένο στο νερό, αλάτι (2 κοφτά κ.γ. περίπου), πιπέρι, το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 20-30πτά περίπου, ανάλογα με την θερμοκρασία που θα επιλέξουμε, για να μαγειρέψουμε.
Όσο χαμηλότερη θερμοκρασία τόσο περισσότερο χρόνο θέλει, αλλά και πιο νόστιμο γίνεται το φαγητό μας.
Σε χαμηλή θερμοκρασία προσοχή διότι δεν χρειάζεται πολύ νερό, παρά μόνο όσο αναφέρεται στη συνταγή.
Όσοι θέλουν πολύ ψημένο το κοτόπουλο (δεν το συνιστώ διότι χάνει όλους τους χυμούς του και σφίγγει), μπορούν να αφαιρέσουν τις μπάμιες μόλις σωταριστούν και να βράσουν 10-15 λεπτά το κοτόπουλο μόνο του και μετά να προσθέσουν τις μπάμιες για 10 λεπτά περίπου πάντα σε σιγανή φωτιά.
Για όσους αγαπούν τα λαδερά η συνταγή σηκώνει ακόμη λίγο λάδι. Οι μπάμιες ζητούν το λαδάκι τους, σα σφουγγάρια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου