Παρασκευή

Porsche 911 Sport Classic: Αυστηρά για λίγους

Η Porsche εξέλιξε ακόμα περισσότερο το DNA της θρυλικής 911 και το αναβάθμισε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, προσφέροντας την 911 Sport Classic σε έναν αυστηρά περιορισμένο αριθμό πελατών.

Με τη δημιουργία αυτού του μοναδικού μοντέλου, η Porsche επαναφέρει την παράδοση των μοντέλων που παράγονται σε πολύ μικρό αριθμό, και έτσι απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό πελατών. Η 911 Sport Classic παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου 2009 της Φραγκφούρτης, ενώ η παραγωγή της θα περιοριστεί μόλις στα 250 αυτοκίνητα.

Η εξέλιξη αυτής της πολύ ειδικής 911 από το Porsche Exclusive διήρκεσε τρία χρόνια, με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια και με ιδιαίτερη φροντίδα για την απαιτητική ομάδα των γνήσιων φαν του αυτοκινήτου. Το Porsche Exclusive είναι το εξειδικευμένο τμήμα της Porsche για τις πλέον ξεχωριστές και προσαρμοσμένες εκδόσεις των μοντέλων της Porsche που ξεπερνούν ακόμα και τις υψηλότερες προδιαγραφές των κανονικών μοντέλων παραγωγής της εταιρείας.

Η νέα οροφή με διπλό θόλο αναδεικνύει το μοναδικό χαρακτήρα αυτής της πολύ ξεχωριστής 911 με την πρώτη ματιά. Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του σπορ αυτοκινήτου που βασίζεται στην πισωκίνητη Carrera S είναι το κατά
44 χλστ. φαρδύτερο πίσω μέρος και το μεγαλύτερο μετατρόχιο στον πίσω άξονα
. Η εντυπωσιακή μπροστινή ποδιά σχεδιασμού SportDesign με το μοναδικό της σπόιλερ, αλλά και η πίσω αεροτομή που είναι προσαρμοσμένη σταθερά στη θέση της όπως η θρυλική "φτερούγα" της Carrera RS 2.7 του 1973, ολοκληρώνουν την απολύτως χαρακτηριστική εμφάνιση της 911 Sport Classic.

Για την ισχύ του αυτοκινήτου υπεύθυνος είναι ο κινητήρας 3,8 λίτρων της εταιρείας, με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου (DFI). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ιπποδύναμή του έχει αυξηθεί κατά 23 ίππους και φτάνει πλέον τους 408, για ακόμα πιο εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτό έχει επιτευχθεί και με τη χρήση μιας νέας πολλαπλής εισαγωγής με αντήχηση, η οποία διαθέτει έξι πτερύγια που ελέγχονται με υποπίεση.Η 911 Sport Classic διατίθεται αποκλειστικά με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.
Τα κεραμικά φρένα PCCB όπου αντανακλάται ιδανικά ο σπορ χαρακτήρας αυτής της μοναδικής 911, η σπορ ανάρτηση PASM που χαμηλώνει ολόκληρο το αυτοκίνητο κατά 20 χλστ., καθώς και το μηχανικό πίσω διαφορικό και οι - ειδικοί για το συγκεκριμένο μοντέλο - τροχοί 19 ιντσών με τις μαύρες αστεροειδείς ακτίνες, ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα αυτού του τόσο ξεχωριστού αυτοκινήτου.

Το πολύ ιδιαίτερο και άκρως σοφιστικέ εσωτερικό της 911 Sport Classic αναδεικνύει έντονα μία από τις βασικές προτεραιότητες του Porsche Exclusive και ξεχωρίζει με τα νέα του υλικά, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν από την Porsche. Ένα παράδειγμα είναι η δερμάτινη ύφανση με μαλακές λωρίδες δέρματος και νήμα που χρησιμοποιείται στα κεντρικά τμήματα των νέων προσαρμοζόμενων σπορ καθισμάτων, τα οποία συμπληρώνονται με τα διακοσμητικά στοιχεία ανοικτού γκρι χρώματος που υπάρχουν και στις επενδύσεις των πορτών.

Στο ταμπλό, όπου υπάρχει μια μεγάλη σειρά από διακοσμητικά και πρόσθετα τμήματα, χρησιμοποιείται επένδυση από φυσικό δέρμα Espresso Nature, η οποία δημιουργεί μια διακριτή αντίθεση με το εντελώς ξεχωριστό χρώμα Sport Classic Grey του αμαξώματος.

Οι πωλήσεις της Porsche 911 Sport Classic θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: