| Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μίξερ, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. |
| Χωριστά, χτυπάτε τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε σιγά σιγά στους κρόκους. |
| Χωρίζετε το μείγμα στα 2, δηλαδή σε δυο διαφορετικά μπολ. Στο μισό προσθέτετε το σιμιγδάλι και στο άλλο μισό το καρύδι μαζί με την κανέλλα. |
| Βουτυρώνετε καλά το ταψί (νούμερο 30 κατά προτίμηση) και στη συνέχεια πασπαλίζετε από πάνω με την τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε καλά το μείγμα καρυδιού, ισιώνοντάς το μέχρι να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Κατόπιν ρίχνετε σιγά, σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι και το απλώνετε απαλά σ όλη την επιφάνεια του ταψιού. |
| Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά. |
| Όσο ψήνεται η καρυδόπαστα, ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο και βράζετε για περίπου 5 λεπτά. |
| Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπαστα, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το κονιάκ και στη συνέχεια τη σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά, για να μην καθίσει. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου