Δευτέρα

Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα τομάτας και δυόσμου



Κουζίνα: Ελληνική
Πιάτο: Κύριο πιάτο

Κύρια συστατικά: Χοιρινό

Μερίδες: 1


Συστατικά:

1 ψαρονέφρι
100 γρ. χαλούμι
30 γρ. πάστα ελιάς
2 μεσαίες τομάτες
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
λίγο φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
"


Οδηγίες:
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι. Απλώνουμε την πάστα ελιάς , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τη ρίγανη και το χαλούμι που το έχουμε κόψει σε λωρίδες. Παίρνουμε την μία τομάτα και την φιλετάρουμε ,βγάζουμε τυχόν κουκούτσια και την κόβουμε σε λωρίδες. Την βάζουμε πάνω στο χαλούμι και τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε ρολό. Στο τέλος χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για καλύτερο κλείσιμο. Το τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί και το ψήνουμε σε φούρνο 200 C για 15’ περίπου ( ανά διαστήματα το γυρνάμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές )

Όταν ψηθεί το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.



Σάλτσα

Παίρνουμε την άλλη τομάτα και την κόβουμε κυβάκια. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε την τομάτα να σωταριστεί. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά το κρασί. Αφήνουμε να βράσει λίγο και το βάζουμε στο ψαρονέφρι επάνω. Γαρνιτούρα με ρύζι μπασμάτι ή λαχανικά ατμού.


Συνταγή του ταλαντούχου Chef Αντώνη Μάρκου, απο το Εστιατόριο Σεράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: