Σάββατο

Όρος Κίσσαβος (Όσσα )

Ο Κίσσαβος είναι ένα βουνό με δυο όψεις: Την άγονη και βραχώδη βορειοδυτική πλευρά από όπου γίνεται η κλασσική ανάβαση στην κορυφή (υψ. 1978 μ.) με εκκίνηση από το χωριό Σπηλιά (υψόμετρο 800 μ.). Αντίθετα, η νότια και η ανατολική πλευρά του είναι κατάφυτη από δάση. Μικτή βλάστηση, θαμνώδης κοντά στο επίπεδο της θάλασσας, με πλατάνια και υδρόφιλα δέντρα στα ρέματα, δίνει τη θέση της σε δάση οξιάς και ελάτης ψηλότερα. Στη νότια πλευρά αφθονούν οι καστανιές.

River trekking, Flying Fox & Τοξοβολία

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Όρος Κίσσαβος (Όσσα)

Γνωρίστε το ορεινό χωριό Μελιβοία στις Νότιο-Ανατολικές πλαγιές του Κισσάβου, που έχει σύμβολο τον Φιλοκτήτη, μυθικό βασιλιά και ήρωα του Τρωικού πολέμου. Οι συνοδοί μας θα σας οδηγήσουν για River Trekking στο πανέμορφο μονοπάτι στην «Τσουβάλα» που ξεκινά κάτω από το χωριό. Παραμυθένια διαδρομή κατά μήκος ρυακιού, με ξύλινα γεφύρια, καταρράκτες και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία στάσης/ ανάπαυσης. Στο τέλος τις διαδρομής, μετά από 2.30 ώρες περίπου, θα περάσουμε εναέρια το ρέμα με flying fox, θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας, δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, και θα απολαύσουμε το πικνίκ (πλήρες γεύμα) που οι άνθρωποι της Trekking θα έχουν ετοιμάσει για εμάς.

  • Διάρκεια διαδρομής: 2ώρες και 30λεπτά
  • Διάρκεια προγράμματος: 3-4 ώρες
  • Κατώτατο όριο ηλικίας: 10 ετών
  • Περίοδος υλοποίησης: όλο το έτος
TREKKING HELLAS

Ζωή Σαραφείδου 6981 442158

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Sunset Restaurant Hydra : 2ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Sunset Restaurant Hydra :2ο καλύτερο εστιατόρια του κόσμου!Το Αμερικανικό δίκτιο ABC παρουσίασε τα 10 εστιατόρια του κόσμου,με την καλύτερη θέα. Στη δεύτερη θέση,το εστιατόριο Sunset στην Ύδρα, που χάνει την πρωτιά, από το "Skyline" στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο έχει θέα, σε μαγευτικούς κόλπους, νησάκια και ψαροχώρια.
Η σειρά κατάταξης είναι η εξής:
1. Skyline Restaurant, Queenstown, New Zealand 2. Sunset Restaurant, Hydra Island, Greece 3. Piz Gloria, Switzerland ..... 4. The View, New York City 5. Top of the World Restaurant, Las Vegas 6. The View Bar, Sao Paolo, Brazil 7. Le Jules Verne, Paris, France 8. Michel's, Hawaii
9. Harbour View, Portree, Scotland 10. Aqua Restaurant, Hong Kong

Τετάρτη

Εσβησε ο γόης εφοπλιστής



Οι δείκτες του ρολογιού σημάδευαν τις 3.00 χθες τα ξημερώματα όταν μέσα σε έναν από τους θαλάμους πολύ γνωστού θεραπευτηρίου της πρωτεύουσας επικράτησε νεκρική σιγή. «Ο Γιάννης μας έφυγε» ήταν η μοναδική φράση που κατόρθωσε να ψελλίσει ένας από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο του νοσοκομείου προτού ξεσπάσει σε λυγμούς. Μέσα σε λίγη ώρα η είδηση του θανάτου του 37χρονου εφοπλιστή Γιάννη Μπρεκουλάκη προκάλεσε οδύνη στους συγγενείς του πάντα χαμογελαστού εφοπλιστή, βάφοντας «μαύρη» τη ζεστή αυγουστιάτικη νύχτα.

Σοκαρισμένοι από το άκουσμα του θανάτου και οι δεκάδες φίλοι του νεαρού γόη με τα χρυσοκάστανα μάτια δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο «Μπρέκο», όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούσαν, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους για να τους χαρίσει λίγη από τη λάμψη του και τη θετική του ενέργεια.

Αλλωστε, αν και οι περισσότεροι γνώριζαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, όλοι τους ευελπιστούσαν αλλά και προσεύχονταν ο Γιάννης Μπρεκουλάκης να καταφέρει να βγει νικητής από τη μάχη με τη σκληρή αρρώστια που εδώ και αρκετούς μήνες του κατασπάραζε τα σωθικά. Και φυσικά περίμεναν πώς και πώς να τον δουν και πάλι πάνω στο αγαπημένο μαύρο φουσκωτό σκάφος του με το οποίο συνήθιζε να σκίζει τα νερά του Αιγαίου και να αποδρά μέχρι τον «επίγειο παράδεισό του», όπως χαρακτήριζε το νησί της Πάτμου.


Οι πόνοι

Ηταν Χριστούγεννα του 2008 όταν κάποιοι πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς άρχισαν να απασχολούν τον «Μπρέκο». Στην αρχή ο 37χρονος άνδρας δεν έδωσε σημασία και δεν ανέφερε τίποτα στους στενούς συγγενείς και φίλους τους. Ο καιρός όμως περνούσε και συνεχίζονταν οι πόνοι, οι οποίοι συνοδεύονταν από έντονη αδιαθεσία. Ετσι λοιπόν, ο Γιάννης Μπρεκουλάκης αποφάσισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας για να κάνει τιις απαραίτητες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν καθαρά, δίνοντας στον νεαρό γόη πίσω το χαμένο του χαμόγελο.

«Δεν έχεις τίποτα, είσαι ταύρος», του έλεγαν τα λίγα δικά του πρόσωπα στα οποία είχε εκμυστηρευτεί τις ανησυχίες του. Ωστόσο, οι έντονες ενοχλήσεις δεν έλεγαν να εγκαταλείψουν τον καλοβαλμένο εφοπλιστή. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάει σε γνωστό θεραπευτήριο του εξωτερικού προκειμένου να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, οι οποίες διέγνωσαν ότι είχε έναν όγκο στο περιτόναιο!

Η αντίδραση των γιατρών ήταν άμεση. Ο Γιάννης Μπρεκουλάκης εισήχθη στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου. Ηταν λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα του 2009 όταν οι γιατροί στο εξωτερικό έδωσαν το OK για την επιστροφή του στη χώρα μας.

Ετσι, ο «Μπρέκο» επέστρεψε κοντά στον αγαπημένο του πατέρα Λεωνίδα (πρώην πρόεδρο της Ενωσης Εφοπλιστών), την αδερφή του Χαρούλα αλλά και τους αγαπημένους του φίλους που έσπευσαν να τον υποδεχτούν. Αν και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, σε όλους όσοι βρέθηκαν πλάι του δεν έκρυβε την αισιοδοξία του ότι θα κέρδιζε τη δύσκολη μάχη που έδινε. Τα πράγματα όμως (δυστυχώς) δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ενώ ο λαμπερός εφοπλιστής συνέχιζε τη θεραπεία του, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμο να μεταφερθεί εσπευσμένα στο γνωστό θεραπευτήριο της πρωτεύουσας όπου και εξέπνευσε χθες τα ξημερώματα.


Λίγοι και καλοί στο πλευρό του μέχρι τέλους

Καθ' όλο το διάστημα της παραμονής του στο κρεβάτι του πόνου ο Γιάννης Μπρεκουλάκης δεν ήθελε να έχει παρά μόνο λίγους και καλούς ανθρώπους στο πλευρό του. Αν και γνώριζε ότι δεκάδες φίλοι του που τον λάτρευαν ήθελαν να τον επισκεφθούν, να του προσφέρουν στήριξη και να του δώσουν κουράγιο, εκείνος προτιμούσε τη «μοναξιά». Από εκείνους που μπαινόβγαιναν τακτικά στο θάλαμό του ήταν, φυσικά, ο πατέρας του και η αδελφή του, αλλά και η επιστήθια φίλη του Χρυσή Βαρδινογιάννη.

Απαντες, όπως είναι φυσικό, βυθίστηκαν στο πένθος με το άκουσμα της θλιβερής είδησης. Το ίδιο συνέβη και στους κατοίκους της Πάτμου, του νησιού που λάτρευε ο Γιάννης Μπρεκουλάκης καθώς αποτελούσε τόπο καταγωγής της πολυαγαπημένης του μητέρας Ματίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια. Στην Πάτμο αποφάσισε η οικογένειά του να πραγματοποιηθεί η κηδεία του (αύριο), μιας και ήταν και μία από τις τελευταίες του επιθυμίες.


ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ


Το «αστέρι της ναυτιλίας» που λάτρευε την καλή ζωή

Εφυγε το γελαστό παιδί με το καθαρό βλέμμα. Συγκλόνισε τους εφοπλιστικούς κύκλους -και το αγαπημένο του νησί, την Πάτμο- η είδηση για το χαμό του Γιάννη Μπρεκουλάκη, του «γόη», του «Μπρέκο» (το δεύτερο χαρακτηρισμό τού τον απέδιδαν οι δικοί του άνθρωποι). Ο καστανός bon vivant εφοπλιστής, που μεγάλωσε με την αλμύρα της θάλασσας, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στη θλίψη πολλούς, που όμως δεν πρόκειται ποτέ να βγουν να το πουν. Ο «Μπρέκο» ήταν το «καλό παιδί της ναυτιλίας». Σεβόταν τους πάντες, από τον πλέον ταπεινό μέχρι τους πρίγκιπες. Ετσι ήταν μαθημένος. Ετσι είχε γαλουχηθεί από την οικογένειά του. «Ενα σπάνιο πλάσμα», «άγγελο» τον αποκαλούν πρόσωπα που τον έζησαν από πολύ κοντά. Οταν έβγαινε, μετέδιδε το κέφι του παντού.

Ωστόσο, το Γολγοθά που ανέβαινε από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα, που έφυγε από τη ζωή, τον πέρασε βουβά. Ελάχιστοι γνώριζαν την κατάστασή του. Εξαιρετικά χαμηλών τόνων, ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα για σχόλια. Παλιότερα σύχναζε στα μοδάτα στέκια της πόλης (έδινε πού και πού το παρών και σε πιο κοσμικά events) και με το στιλ και το κομψό attitude του μαγνήτιζε τις γυναίκες. Γαλαντόμος, ευγενής, με ήρεμη φωνή που έδειχνε αυτοπεποίθηση, αποτελούσε το καλύτερο κάδρο για τους φωτογράφους που τον πολιορκούσαν. Δεν τους χάλαγε ποτέ το χατίρι. Ηξερε πως έκαναν απλά τη δουλειά τους. Πανύψηλος, με εκφραστικά μάτια και αστραφτερό χαμόγελο, κατά καιρούς γινόταν μήλον της Εριδος για πολλές γνωστές Αθηναίες που ήθελαν να τον κατακτήσουν. «Ανοιχτό βιβλίο ήταν ο Γιάννης, δεν κρυβόταν», λέει δικός του άνθρωπος που τον έζησε από πολύ κοντά αυτούς τους μήνες που έδινε την πιο σκληρή μάχη της ζωής του. «Ομως, δεν ήθελε να επιβαρύνει με την αρρώστια του τρίτους», συμπληρώνει.

Συντετριμμένη είναι η Χρυσή Βαρδινογιάννη, καλή φίλη του εκλιπόντος. Ο Γιάννης είχε αρκετούς φίλους -άλλωστε ήταν πολύ συμπαθής- όμως λίγοι γνώριζαν για την κατάσταση της υγείας του. Ανάμεσα στους φίλους του ήταν και η Αννα Βίσση. Παλιότερα (συγκεκριμένα το 2005) πήγαινε και στη fun πιτσαρία της τραγουδίστριας στο Κολωνάκι. Τον αποκαλούσαν «αστέρι της ναυτιλίας» κι εκείνος το χαιρόταν. Αλλωστε, ήταν γιος του πρώην προέδρου της Ενωσης Εφοπλιστών Λεωνίδα Μπρεκουλάκη. Ο θάνατος της μητέρας του Ματίνας (έφυγε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια) τον είχε συγκλονίσει. «Από τότε άρχισε να πέφτει ψυχολογικά», μας λέει ο ίδιος άνθρωπος.

Σπουδασμένος στην Αγγλία, λάτρευε την καλή ζωή. Εκτός από τα σκάφη, του άρεσαν τα γρήγορα -και φυσικά πανάκριβα και πολυτελή- αυτοκίνητα τύπου Aston Martin (είχε μοντέλο της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας το 2005). Τα τελευταία δύο χρόνια απείχε συστηματικά από τα κοσμικά. Παλιότερα τον βλέπαμε να κλαμπάρει, να διασκεδάζει στα μπουζούκια - πάντα χωρίς να προκαλεί, αυτό ήταν νόμος στην περίπτωσή του. Τα αμάξια με τα οποία κυκλοφορούσε γίνονταν πόλος έλξης για τους paparazzi που ήθελαν να τα απαθανατίζουν.

Οσο για τους αγαπημένους του ταξιδιωτικούς προορισμούς -εκτός από famous θέρετρα του εξωτερικού- ήταν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η Μύκονος και φυσικά η Πάτμος, όπου περνούσε μέρος των διακοπών του κάθε καλοκαίρι και δη από μικρό παιδί. Αυτές τις ώρες τόσο ο πατέρας του όσο και η αδελφή του, Χαρούλα είναι απαρηγόρητοι. Η είδηση για το χαμό του «Μπρέκο» σκόρπισε τη θλίψη στην Πάτμο (τόπο καταγωγής της μητέρας του). Εκεί τα τελευταία χρόνια ο «Μπρέκο» είχε αναπτύξει και επιχειρηματική δραστηριότητα χτίζοντας και αξιοποιώντας ακίνητα, δημιουργώντας και το δικό του σπίτι, ένα λευκό όνειρο πάνω στη θάλασσα.


ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ ΑΔΑΜΟΥ